Det tog sin lilla tid, tre månader för att vara exakt, men nu verkar jag vara i hamn. Från att råka beställa en låda vatten istället för en flaska, till att nu prata om aromer i olika ostar med en ostmästare.
Gott jobbat Hanna!
Igår ställde jag bilen i Agde och tog tåget till Béziers. Som tydligen ska uttalas BéziRR.
Från en tågstation.
Till en annan.
Genom en gångtunnel.
Upp till ingången till parken.
Plataner och ornamenterade urnor, mumma!
Det var loppis i allén.
Vad är detta för något spännande?
Habegär 1.
Habegär 2.
Jag vågade mig på att äta lunch på restaurang efter att ha konstaterat att de visste vad gluten var och att de inte samfriterade sin potatis. Lyx!
Jag är löjligt lättpåverkad. Efter ett halvt glas snurrar huvudet så jag måste smutta under lång tid. Bra, för det är viktigt att stanna upp och njuta i stunden.
Otroligt gott!
Därefter köpte jag ost och fick mig en lektion i hur man bäst avnjuter ost. Med stängd mun. Ingen luft ska komma in under tiden man tuggar. Smaken stannar kvar i flera timmar och ändrar karaktär allteftersom. Jag köpte den höga till höger och en liten "knapp".
Jag hamnade på musée Fayet ett art deco-museum med skulptören och konstnären som bla gjort porten till parken i Béziers och flera av freskerna och figurinerna i Paris.
Prototypen.
Det var mycket rörelse i hans skulpturer.
Amazing miljö, jag ville flytta in.
Sedan gick jag till katedralen Saint Nazaire. På bilden Port Vieux, gamla bron.
Jag promenerade ner till bron via den fantastiskt fina gångbron/promenaden som byggts för just detta ändamål.
Därefter klättrade jag upp för läskiga trappor till det högra tornet.
Béziers från ovan.
Trångt och högt. Om det inte hade varit för en läskig karl som förföljde mig, så skulle jag ha stannat kvar längre häruppe och knåpat ihop en scen i mitt franska manus. Nu får jag göra det utifrån mina foton istället.
Jag avslutade dagen med att äta nio macarons med bland annat smak av Barbapapa.
❤️
Comments