Är ju populärt just nu. För egen del började det i barndomen med en pappa som fixade depå till mig och min syster, men efter att ha gift mig med, eh … låt oss säga fel(?) man, så försvann det mesta vid den oundvikliga skilsmässan.

Vi kan väl konstatera att vårt samhälle inte är anpassat efter ensamstående kvinnor. Minst sagt. Allt från urvuxna skor till fritidssysslor som utövas flera gånger i veckan och absolut inte varannan vecka eller ens varannan helg. Allt som kostar dubbelt så mycket och en ekonomi som bara går ihop om man äter mat för 5 kr portionen.

Jag är passionerat intresserad av att vara en kugge i hjulet för ensamstående, fattiga och kanske lite rädda mamman i deras resa mot trygghet! Varje gång jag ser titlarna på aktieböcker ryser jag. ”Så blir du miljonär” ”Alla kan bli miljonärer” ”Bli miljonär från hängmattan”. Ja, alla böcker är skrivna av vita män som antingen är singlar eller gifta med en kvinna som tar ansvar för hem och barn.

Vi fattiga, ensamstående och kanske lite rädda mammor vill bara få trygghet. En bok om att bli miljonär från hängmattan är inte för oss. Vi är redan exkluderade ur samhället, osynliga och kanske intetsägande.

Well, let me tell you. Det finns ingen mer badass än en ensamstående, fattig och kanske lite rädd mamma! Hon strävar på och klarar mer än någon vit heterosexuell man som placerar i aktier någonsin skulle klara av. Det är för hennes skull jag placerar. För vår skull jag försöker sprida ordet: börsen är även för oss! För vår framtida trygghet, för att synliggöra oss och för boosten vi får.

Här ett fint reportage om mig i GP!https://www.gp.se/ekonomi/pengarna-försvann-i-skilsmässan-nu-vill-hon-säkra-pensionen-på-börsen-1.20499543

Följ mig gärna:

2 Replies to “Att spara på börsen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *